Известие

Collapse
No announcement yet.

Смяна на маншони и накрайници на кормилна рейка (снимки)

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Смяна на маншони и накрайници на кормилна рейка (снимки)

И това не е сложно,моят моншон беше накъсан и пълен с вода видях го навреме преди да има по -сериозни последствия за рейката.Необходими са малко гаечни ключове, инбус 5,и тежък чук.Сваляме колелото,после развиваме стоп гайката на накрайника на рейката,при липса на приспособление за сваляне използваме чука и удряме на мястото където съм показал на снимката докато накрайника излезе.В никакъв случай не се удря другаде!Купих си маншони от неопрен 22 лв за 2 броя.Те се разтягат много и се нахлузват през накрайника (не е необходим демонтаж),слага се бялата фунийка намазва се с лубрикант и се нахлузва,малко по различни са от оригиналните ,но стават идеално ,гумения диск от оригиналния маншон го оставих под новия маншон защото не пречи.За смазване на ябълковидната връзка използвах графитна грес.Когато стягате накрайника му държите контра с инбуса защото иначе превърта и е добре да сложите нова стоп гайка.Ако сменяте накраника развийте кoнтрагайката хванете контра и развийте накрайника,може да минете и без стенд ако преброите колко са врътките или бележите до къде е бил навит стария ,но при положение ,че стария и новия накрайници са идентични на дължина,ако се разминават в дължините ще трябва да приспаднете разликата.Ако проверявате редовно всички маншони по окачването и своевременно ги подменяте ябълковидните болтове ще ви служат много дълго.
    ]
    Click image for larger version

Name:	DSC00468.jpg
Views:	1
Size:	98.1 Килобайта
ID:	2440145Click image for larger version

Name:	DSC00469.jpg
Size:	96.6 Килобайта
ID:	2440146

Name:	DSC00470.jpg
Size:	98.5 Килобайта
ID:	2440147Click image for larger version

Name:	DSC00471.jpg
Size:	99.4 Килобайта
ID:	2440148

Name:	DSC00472.jpg
Size:	99.4 Килобайта
ID:	2440149Click image for larger version

Name:	DSC00473.jpg
Size:	93.3 Килобайта
ID:	2440150

Name:	DSC00474.jpg
Size:	97.3 Килобайта
ID:	2440151Click image for larger version

Name:	DSC00475.jpg
Size:	98.9 Килобайта
ID:	2440152

Name:	DSC00476.jpg
Size:	95.0 Килобайта
ID:	2440153Click image for larger version

Name:	DSC00477.jpg
Size:	92.6 Килобайта
ID:	2440154

Name:	DSC00478.jpg
Size:	95.9 Килобайта
ID:	2440155
    Last edited by lordliness; d.m.y г., 14:03.
    Не всички, които се скитат, са изгубени.

................
    Attached Files
    Last edited by lordliness; d.m.y г., 09:29.

Comment

макар да съм с либра- при мен се беше закъсал отгоре, защото е опирал в ламарината. Купих някакъв, който беше като пластмасов и не можах да го нахлузя на рейката, но се водеше оем част и ми казаха, че оригиналните са точно от такъв материал- не знам как се казва, но си е като полиуретанов този маншон и верно оригиналния излезе такъв. Сложих гумен за 8 лв, но е само на няколко месеца и не мога да кажа впечатление. Виж в ахм дали няма оем маншони

Comment

..............
        Last edited by lordliness; d.m.y г., 09:29.

Comment

Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщение
          Оригиналния ми е ТРВ и е наистина много твърд, провери гумения да не се е прищипъл и скъсал, като моя неопренов.Може би при определени ситуации опира в ламарината, но тогава трябва да опират и да се късат на всички.При поредната смяна ще сложа някакъв протектор на ламарината.
          Понеже при мен се случи след зимата, допуснах, че някъде може да е нахвърляло и стегнало някоя буца и маншона да се е протрил там. Може и при теб да има такъв вариант. Иначе гумения е ясно, че е кофти, но се нахлузи добре, за разлика от оригиналния, с който се мъчих с часове и не успях. Като го слагаш, давай пълен волан да видиш докъде излиза, да не би да излиза след ламарината и като попадне не неравност и свие пружината да се качи нагоре и да го трие.

Comment

И моят беше така и като отидох в сервиза и по магазините никъде нямаше маншон за тая кола и по размерите пратих няколко да пробваме ако пасне нещо иии от бмв е46 долу горе пасна. Маааалко по-къс идва но като се стегнат скобите явно не е проблем и да не чуе дявола вече половин година съм с него и още е здраав.

Comment

Стават от Ланча, от 156. Не помня вече.
              Разбрах защо се е късал, вътре има една шайба, тя се беше изместила и направо го режеше при завой.

Name:	DSC00470.jpg
Size:	98.7 Килобайта
ID:	2341907
              Last edited by lordliness; d.m.y г., 16:53.

Comment

Колеги, миналата година се наложи да си сменя и аз единия маншон.Като ми казаха цената ме втресе. 40 лв за оригинален.Намерих си много по-евтин от Мерцедес.Важното е за маншона да отговаря диаметъра и дължината.

Comment

Working...
                X